Podzimní cyklistiká benefice Unhošť-Křivoklát-Unhošť podpořila sociálně hendikepované děti

Fotogalerie je ZDE
V neděli 6. září 2015 se v Unhošti konal již 3. ročník cyklistické benefiční vyjížďky s názvem podzimní Král vrchařů Unhošť - Křivoklát - Unhošť, závod, který je součástí benefičního seriálu cyklistických akcí zaměřeného na podporu aktivit sociálně znevýhodněných dětí v rámci projektu Sport pomáhá neziskové organizace Ano,ano. Celkovým vítězem s se stal Václav Nežerka - Lawi Author Team. Vítězi dalších kategorii a současně mistry Unie amtérských cyklistů pro rok 2015 se stali Petr Novák - Lawi Author Team, Michal Rydval - CK Vinohradské šlapky, Karel Prager - CK Vinohradské šlapky, Milan Pažout - Tama Královice, Hana Doležalová - Varta TJ Králův Dvůr a Martin Jenčík - CK Vinohradské šlapky. Mezi příchozími se pak prosadila Zuzana Neckářová, pro kterou byla účast přípravou na MS v Richmondu (USA) spolu s Michalem Košem a Jiřím Bursou. 
Mezi účastníky byli i mnohanásobný účastník paralympiád a mistr světa Michal Stark a nejmladší pokořitelka nejdelšího cyklistického závodu bez podpory Tour Great Divide (4418km !!!) Markéta Marvanová, která odstartovala mistrovský závod a byla patronkou a předjezkyní  závodů pro děti všech věkových kategorií, kterých se zúčastnilo téměř 80.
Celý výtěžek ze startovného i na místě konané sbírky, který překročil dvacet tisíc korun je určen na podporu sociálně znevýhodněných dětí v rámci projektu Sport pomáhá.

Projekt Sport pomáhá rozvíjí schopnosti, nadání a zájmy, podporuje zodpovědnost, zvyšuje sebevědomí a zlepšuje integraci sociálně znevýhodněných dětí do společnosti. Děti jsou podporovány ve sportovních aktivitách (oddílové příspěvky, sportovní soustředění a sportovní vybavení) a v zájmových činnosti (studium, jazykové pobyty, nákup potřebných pomůcek, v samostatném bydlení, získ řidičského oprávnění, podpora při opuštění dětských domovů a dalších).

Ano, ano ve svých projektech spolupracuje se 6 dětskými domovy: DD Unhošť, DD Klánovice, DD Kralupy nad Vltavou, DD Ledce, DD Litoměřice, DD Nové Strašecí a s několika pěstounskými a sociálně slabými rodinami. S každým zapojeným dítetěm se pracuje individuálně a díky zpětné individuální vazbě je i s pomocí jeho sponzorů vedeno k rozvoji sebevědomí, cílevědomosti a zodpovědnosti. V roce 2014 bylo takto podpořeno celkem 192 dětí a z toho je 84 dětí podporováno dlouhodobě.

Fotogalerii najdete ZDE

Populární příspěvky z tohoto blogu

Bělečské okruhy - Memoriál Luďka Hykla 2018 - 20.5.2018 - Propozice